JOKKMOKK & ISHOTELLET

Allmänt, Resor / Ishotellet, Jokkmokk / Permalink / 1
Hej på er, ledsen för att jag inte hunnit uppdatera här som lovat. Här kommer iallafall lite bilder från klassens studieresa i Jokkmokk och från Ishotellet i Jukkasjärvi. Bussresan var 12 timmar lång tur & retur men det var rätt mysigt att åka buss ändå. På vägen hem hade vi tekniska problem på bussen så vi var rädda för att inte få komma hem, huvva.
 
På vägen till Ishotellet gjorde vi ett stopp på marknaden i Jokkmokk, den var ganska stor men många sålde samma saker. Det fanns mest fårskinnstofflor, skinnvantar, pälsmössor, skinn och mat, inte så mycket för mig alltså men det var väldigt kul att få vara där iallafall. Kul var även att det faktiskt fanns några levande renar på plats också!
 
Väl framme på Ishotellet i Jukkasjärvi så fick vi vänta i receptionen ett tag för att senare få en guidning på hotellet, i iskyrkan och isbaren. Det var verkligen häpnadsväckande vackert och nästan surrealistiskt att se på alla isskulpturerna och rummen gjorda av snö. Tycker att iskristallkronorna och den stora elefanten var det vackraste!
 
Isbaren var också väldigt häftig, för er som inte vet så är ALLT gjort av is, även glasen och till och med menyn. Det var mot min förmodan inte så himla kallt där inne heller, bara -5 grader kallt och det kändes ganska lagom! Fick tyvärr inte så fina bilder som jag hoppats på, vi hade bara 15 minuter på oss efter guideturen att hinna fota allt så lite suddigt blev det men fick iallafall med det mesta på bild. Hoppas ni gillade det här inlägget så hörs vi snart igen! Kram
Till top