CANNES, TIARA MIRAMAR HOTEL

Allmänt, Resor / Cannes, Cannes Filmfestival, France, Frankrike, Tiara Miramar Beach & Spa Hotel / Permalink / 1
Åhh, stötte på den här bilden från Frankrike och blev (och är) hur sugen som helst på att fara tillbaks. Passade på att slänga ihop massa bilder därifrån, så här kommer ett reseinlägg. Hopppas ni tycker om det! Kram <3


Cannes var vår sista destination under Frankrikeresan. Bilden ovan är tagen på en gatumarknad i närheten av hamnområdet. Det såldes mest tavlor och andra konstverk som kännetecknade Cannes, men även smycken, souvenirer och mycket annat. Helt klart en marknad i min stil, inspirerande och mysig.


När vi kom till Cannes så var trafiken hetsig och vi hade nyligt anat att det var någon tillställning på gång även där. Och mycket riktigt så var det den 68e filmfestivalen där just då. Ovan ser ni entréen till festivalen, röda mattan låg utrullad ända ner till vägen och vi passade på att fota oss där. Fick tyvärr inga fina bilder för att det alltid, ALLTID kom någon ivägen.


Festivalen låg alldeles intill hamnen. Stämningen var väldigt trevlig, mycket glatt folk var i rörelse, vädret var lagomt hettande och marknader var i full gång. Det kändes även i luften att någonting verkligen var på gång att hända!


TITTA bara på båtarna, de flesta var så stora att man kände sig superliten i jämförelse. Detta är nog enda bilden från hamnen i Cannes där man ser vattnet också haha. 


Snabb gourmetmat till lunch innan vi skulle börja bege oss till det sista hotellet under resan. Tyvärr så fanns det väldigt dåligt om vegetarisk mat men det löste sig för det mesta suveränt ändå!
 
Bilen som vi använde oss av under vår roadtrip i franska rivieran ^. Hotellet som vi skulle vara i vid Cannes låg uppe bland bergen och heter Tiara Miramar Beach & Spa hotel. Vi valde att bo i det hotellet för att läget var utöver det vanliga och för att det verkligen såg riktigt charmigt ut. Vägen dit var smal, krokig och i bergen.

Vi blev verkligen inte besvikna när vi kom fram...
Tiara Miramar Beach & Spa Hotel

...här är hotellet från det perspektivet vi föll för. Hela familjen blev glatt överraskad när vi kom in till hotellet för bemötandet var över förväntan. Välkomnandet var jättebra och vi fick sitta i hotellets lobby och äta kakor (!!) samt spela biljard en stund. Efter biljardmatchen var det äntligen dags att komma till rummet. 

Direkt vi öppnade dörren till rummet så möttes vi eller åtminstone jag av den ljuvligaste av lugna atmosfärer. Ljuset från balkongen sken över hela rummet, inredningen var himla fin och mysig. Vid soffan, på soffbordet låg en sockerkaka och ett välkomstbrev. Det var som en dröm att komma in där, utan att överdriva. 


Efter att i 5 dagar varit bland mycket rörelse, hetsig trafik och efter att ha upplevt saker varje dag så var det fantastiskt skönt att få komma till detta lite avlägsna hotellet och dess lugn. Jag kände mig verkligen avkopplad direkt jag fått simma några varv i poolen. Efter doppet kunde man lägga sig i solstolarna och titta ut över havet och bergen. DRÖM säger jag bara, detta är verkligen ett hotell som ligger nära hjärtat.
 
Harmonin man fick av att ligga i dessa solstolarna och bara titta ut över svalkande vågor mot bergsväggen och alla hus i bergen går inte att beskriva. Det var bara så himla rogivande att man inte tänkte på några bekymmer alls.
 
Hotellfrukost är väl alltid lika härligt. Det var det även denna gången, buffén var bred och det fanns massor med frukt vilket jag verkligen tyckte om. Croissanter också förstås, dessutom var utsikten hur fin som helst.

Även middagsutbudet var stort, tyvärr så fanns nästan bara "exklusivare rätter" som t.ex. djurfötter, revben i olika storlekar, hela grillade kycklingar och annat köttigt. En del rätter fanns iallafall vegetariska som tillexempel pasta med hemmagjord tomatsås och den smakade jättebra. 

Sist men inte minst så kommer här en bild från den otroligt vackra utsikten från högsta våningen (frukostvåningen). Uppmärksamma att det lyser lampor i bergsväggen vid poolen, påminner om stjärnor om du frågar mig.
SÅ mycket KÄRLEK till det här hotellet alltså.


I nästa reseinlägg tänkte jag skriva om då vi åkte upp till byn Grasse i Frankrike för att besöka parfym- & tvålfabriken Fragonard Parfumerie Grasse. Håll utkik om du är intresserad av att läsa om det!!


#1 - - Carolina Thoor:

En himla massa härliga bilder! Ser ut och låter som om ni hade en bra resa :D

Svar: Tack så mycket! det hade vi verkligen <3
Rebecca Persson

Till top